Tekststørrelse Pc: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Turen tilbake til Norge!

Etter en hyggelig kveld og en god natts søvn i Stockholm var det på tide å ta for seg den lange veien tilbake til Norge. Først fikk vi oss litt frokost på hotellet og så svart på noen mail, man må være litt effektiv. I går fortalte jeg om det marerittet det var å parkere bilen i Stockholm. Heldigvis var det mye lettere å komme seg ut av parkeringshuset, enn det var å komme seg inn 🙂

Adressen var plottet inn på GPS’en og det burde være enkelt å greit å komme seg ut på E18, men sånn skal det ikke alltid være. Vi klarte selvfølgelig ikke komme oss inn på E18, men på E20. Heldigvis for oss gikk E20 også opp til Arboga hvor det var plassert en Tesla Supercharger. Den lå bare 15 mil utenfor Stockholm og distansen på E18 og E20 til stasjonen var like lang. Neste gang stoler jeg ikke på GPS’en, den sender deg fort i feil retning, hehe. Men trygt fremme i Arboga på ladestasjonen var ikke vi de enste som skulle lade bilen. Jeg tror ikke jeg har sett så mange Tesla’er på en stasjon før!

2014-08-01 13.20.59

Her ble vi først stående å snakke med en taxi eier for han hadde veldig lyst å kjøpe seg en Tesla til taxi bruk. Han hadde prøvd en sist uke i Stockholm og var tydeligvis frelst, som mange andre 🙂 Etter en liten hygelig prat fikk vi oss en kaffe og litt mat på restauranten som lå like ved ladestasjonen. Det er genialt at de alltid ligger ved en restauraten hvor en kan få seg en liten mat bit.

Vi la så på vei videre vestover og neste stopp var Karlstad hvor neste stasjon lå. Veiene er fine og vi hadde et godt tempo til Karlstad og det var tydelig at vi lå først i Tesla køen. For når vi kom dit var vi den enseste Tesla’en 🙂 Siden vi var i Svergie følte vi at det var viktig å få handlet litt også. Så vi tok oss en tur for å se om det var mulig å handle noe i nærheten, mens bilen sto på lading. Uheldigvis var det ikke noe sted rudt der vi kan handle, men det lå en Max rett ved. Så vi fikk oss en Iced Caramel Latte og en sjokolade milkshake. Det er ikke akkurat slankende å ha el-bil 😉 Etterhvert rullet de andre Tesla’ene inn på stasjoen og vi slo av en liten prat. Etter bilen hadde ladet opp til 312 km vendte vi snuten mot vest igjen og kjørte avgårde, men etter en kilometer tenkte jeg meg nøye om og syntes vi kanskje hadde litt for liten rekkevidde. Vi hadde ikke tatt helt høyde for hvor langt det var til Moss. Så vi kjørte tilbake og ladet nye 60 km før vi kjørte videre. Det var nok en meget lur avgjørelse, hehe.

Rett før Riksgrensen måtte vi harryhandle litt, men det ble veldig lite og det fantes ikke Systembolaget der. Dermed var det ikke fare for at vi hadde med oss for mye gjennom tollen for å si det sånt. Etter en kort stopp her la vi på vei mot Moss slik at Svein kunne seile over fjorden og hjem. Dette hadde vi planlagt nøye og var veldig heldige da Svein kunne gå rett ombord på ferja i Moss da vi kom 🙂 For meg var det bare en liten tur til Drøbak for å hente min bedre halvdel før vi var tilbake i Oslo. Drøbak ligger så å si på veien hjem så jeg brukte ikke mye ekstra distanse der. Jeg fortalte tidligere at vi ladet 60km ekstra etter å ha tenkt litt nøye gjennom distansen. Når jeg parkerte bilen i garasjen hjemme hadde jeg 42 km igjen, hehe. Jeg hadde endt strømløs opp på E6 uten den ekstra ladingen…

2014-08-01 21.28.50

Det kaller jeg god beregning, hehe… Vi vil igjen takke alle som har stillt opp i Oslo, Gøteborg og Stockholm og vi gleder oss stort til neste uke 🙂 God helg alle sammen!

Related posts

ITC Roadshow

Vi kommer til en by nær deg! Kom og ta en uformell prat om...

ITC Roadshow!

Vi har nå begynnt å kartlegge noen av byene. Vi har allerede mange påmeldte,...

Comments are currently closed.

Top