Tekststørrelse Pc: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Gaute Håland

Gaute begynte sin olje utdanning hos NTNU i Trondheim. Etter tre år ved NTNU tok han sitt fjerde år i Australia før han retunerte tilbake til NTNU og Trondheim for å fullføre sin master i petroleumsteknologi. Etter endte studier begynte han å jobbe som mud ingeniør hos M-I Swaco. Der gikk han en mud skole på to måneder i Bangkok, Thailand før han begynte som mud ingeniør offshore. Mens han jobbet som mud ingeniør hos M-I, jobbet han også som konsulent hos ITC Boreskolen a.s. Etter over to og et halvt år som konsulent har han nå begynt å jobbe fast hos oss og jobber ikke lengre ute som mud ingeniør.

 

Gaute liker godt å kjøre ski og gå toppturer om vinteren.

 

Arbeidserfaring

2013-d.d              Leder for petroleumsteknologi, ITC Boreskolen a.s

Underviser innen petroleumsteknologi, matematikk og fysikk. Har ansvar for å utvikle og forbedre materiell tilknyttet petroleumsteknologi. Drifting og utvikling av slamlaboratoriet på ITC. 

 

 

2011-2013           Konsulent/Faglærer, ITC Boreskolen a.s

I friperiodene jobbet han som konsulent og underviste innenfor fag tilknyttet petroleumsteknologi. I tillegg laget han også materiell og sensurerte mapper og eksamener.

 

 

2011-2013           Mud ingeniør, M-I Swaco a Schlumberger Company

Hadde ansvar for å vedlikeholde og optimalisere mud for boreoperasjoner, P&A og komplettering. En viktig oppgave er å ha kontroll på logistikken av mud og kjemikalier. Har også hatt ansvar for opplæring av nytt personell. Har jobbet på Statfjord A, Statfjord B, Statfjord C, Mærsk Giant, Mærsk Guardian, Mærsk Innovator, Brage, COSL Pioneer og Bideford Dolphin

 

 

2002-2010           Produksjons arbeider deltid, Optimera

Har produsert takstoler i produksjonen hos Optimera. Hadde også ansvar for opplæring av nytt personell. 

 

Utdanning

2005-2010           Petroleums ingeniør, Norges tekniske og naturvitenskapelige universitet (NTNU)

Har tatt en master i petroleumsteknologi med spesialisering innen petroleumsproduksjon. Fjerde året ble tatt i Australia. Masteren ble skrevet om «Two phase flow measurement by means of Venturi tube and capacitance meter.»

 

 

2008-2009           Petroleums ingeniør, Australian School of Petroleum at the University of Adelaide

Tok sitt fjerde år hos ASP i Adelaide. Her fortsatte spesialiseringen innen produksjon.

Top