Tekststørrelse Pc: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Elevhistorier

ITC er en skole der vi ønsker å ha et personlig forhold til våre studenter og en skole der alle kan få individuell behandling og oppfølging.
Mange av våre studenter ber om råd og veiledning i jobben med å skaffe seg jobb offshore. ITC er behjelpelig i denne prosessen.

 

Vi ser at mange trenger COACHING for å komme i gang og vi oppfordrer våre studenter til å ta kontakt med oss slik at vi kan hjelpe dem i gang.

 

For mange studenter på grunnleggende kurs i bore- og brønnteknikk, er oppstart i fagskolen ofte en døråpner til bransjen. Det er ikke så mange i Norge som har fullført fagskole utdanningen.

 

 

Kjell, Mærsk Drilling
«Som mange andre så har eg en annen utdannelse som ikke ble noe av. Gikk 3 år på kokkeskole, og det kokte ut i kålen….. Begynte så på fiskebåt, for å tjene penger inntil eg fant ut ka eg ville bli…. Så ville eg ta fagbrev, og bestemte meg for å begynne på supplybåt for å ta relevant fagbrev. Etter mye strev fikk eg jobb på båt… Etter alle de årene med å kikke opp på alle riggene vi gikk ut til, så var valget lett. Eg skulle på rigg koste ka det koste ville…..

Fagbrev som matros var i boks for lengst, så da meldte eg meg på Grunnkurset i Bore og brønnteknikk. Dette skulle være på Kypros i regi av ITC Boreskolen… Etter kurset, som var utfordrende og utrolig intensivt, tenkte eg at NÅ….NÅ må eg få jobb vel.

Kravene i dag er som nevnt at man bør ha påbegynt fagskole. Så da satset eg alle kortene på en hånd og kastet meg i det. Det er ikke bare, bare når man har en nyfødt i hus, jobber full jobb på land, og i tillegg har alderen imot seg. Eg er nemelig 36 år…. Men selv om man møter motstand så kan man ikke gi opp. Man må bare stå på. Så etter ca. 19 mnd, så kom det en mail ifra min nåværende arbeidsgiver. De hadde sett på helheten og ville ha meg på intervju.

I intervjuet så sa de at alderen min var litt høy, men at eg hadde begynt på teknisk fagskole i en aldre av 36 år…og tar det privat.. det viste de at eg ville noe. Uten å vite det sikkert om det hadde alt å si om eg fikk jobben, det vites ikke. Men eg hadde nok ikke fått jobb om eg ikke hadde hatt ett år på fagskolen.

I 2015 fikk eg jobb hos Mærsk Drilling og jobber i dag på Mærsk Interpid.»

 

Frederik, Mærsk Drilling
«Jeg var snekker. Var på intervju samme dag som Kjell. Jeg fikk også jobb.Så det er ikke umulig. Men har man jobba 3 uker på kiwi så stiller man selvfølgelig ikke så sterkt. Jeg har ikke noe vondt å si om Boreskolen.»

 

Nils Einar, Frank’s International
«Det hele begynte med at jeg ble ferdig med mitt første fagbrev som sveiser. Under mitt andre fagbrev som plate arbeider ble jeg lånt ut til IKM Mekaniske i Kristiansund for å klasse Ocean Vanguard. Min første offshore tur etter det gikk til Scarabeo 5 og det var veldig spennende. Neste tur gikk til Heimdal… Etter finanskrisen i 2008 ble jeg permittert, og fikk til slutt sparken. Etter det tok jeg boltetrekker kurs og riggerkurs. I tillegg til et to ukers kurs for BP var jeg med på Hook-Up av Valhall og forskjellige andre prosjekt.

Jeg fikk permitteringsvarsel tidlig i 2014 og bestemte meg for å tenke nytt. Sjekket internett og fant VG2 Brønnteknikk hos ITC Boreskolen og meldte meg på vårkurset på Kypros. Det var et intensivt kurs, som absolutt kan anbefales…. Så begynte nedgangstidene og jeg hadde jobb med Hook-Up av Valemon frem til jul 2014, ble det sagt. Ute på jobb søkte jeg på Finn.no etter stillinger og fant en stilling som casing operatør hos Frank’s International hvor jeg så søkte. Og så dæven fikk jeg telefon om intervju. Intervjuet gikk bra, og fikk jobben 1. november og angrer ikke et sekund at jeg valgte å gå for brønnservice i stedet for drilling.»

 

Øyvind, Maersk
«Jeg søkte på mange jobber, også etter at jeg startet opp i fagskolen. Men, fikk ikke napp. Kontaktet så ITC Boreskolen og spurte hva jeg gjorde feil. De svarte følgende: «Mange skriver CV’en sin feil. Det viktigste må alltid først!»
Jeg fikk hjelp til å skrive om CV’en og etter kort tid kom jobbtilbudet!»

 

Anne, Transocean
«Jeg hadde tatt grunnleggende kurs i bore- og brønnteknikk, og deretter fortsatte jeg i fagskolen.
Jeg tok flere fag i fagskolen med gode resultater, men fikk ikke noe napp i arbeidsmarkedet offshore.
Jeg kontaktet ITC Boreskolen som på grunnlag av at de kjente meg godt, og visste at jeg fungerte godt i et ”mannssamfunn”. Siden bransjen ber om flere kvinner offshore bør de også ansette kvinner. ITC Boreskolen kontaktet personalavdelingen i Transocean, og anbefalte meg. Jeg er nå fast ansatt offshore, og stortrives!»

 

Johnny, Archer
«Jeg tok først grunnkurs og så fagskole, og hadde fra tidligere bakgrunn innen byggfaget i Vestfold. For å få meg relevant praksis valgte jeg flytte til Stavanger, skaffet meg hybel og søkte på relevante onshore jobber. Fikk tre jobb tilbud, men valgte DrillQuip som jobber med brønnhoder, i nært samråd med ITC Boreskolen. Etter ca 2 års kompetansebygging i leverandørindustrien, valgte jeg å søke jobb offshore i Archer. Fikk napp og trives godt med offshore rotasjon.»

 

Boresjef, Nokut Spørreundersøkelse
Boresjef skrev følgende: «Mitt inntrykk av ITC er at skolen er seriøs og profesjonell, med faglig dyktige og engasjerte lærere, samt at ledelsen er inkluderende, dyktige og holder tett kontakt med sine elever.»

Top