Tekststørrelse Pc: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Hvilket grunnkurs?

I 2015 vil ITC Boreskolen tilby fire forskjellige grunnkurs. De fire kursene er veldig forskjellige av karakter og det vil være en kurs type som vil passe for alle. Hvordan skal en så velge mellom disse fire kursene? Vi prøver her å oppsummmere kursene og dermed gi en liten pekepinn på hvilket kurs som kan passe for deg! MERK: Prisen er den samme for de 4 kursene.

 

Helgekurs

Det første VG2 Brønnteknikk kurset vi tilbød her på ITC Boreskolen var et helgekurs. Det strekker seg over åtte helger i løpet av et vår – eller høst semester. Kurset går fra fredag til søndag og det er derfor fullt mulig å kombinere jobb med utdanning. Dagene er intensive og elvene får en hel masse informasjon på kort tid, men de har tid i mellom modulene til å fordøye materialet og jobbe med det hjemme. For å kunne tilby et kurs med så mye hjemmearbeid kreves det gode hjelpemidler. ITC Boreskolen tilbyr elevene et databasert opplæringsprogram innen boring og brønn, som kanskje er det mest komplette i verden. Her kan elevene studere det faglærerne har gjennomgått i timen, de kan få hjelp med regneoppgaver og studere en rekke andre viktige temaer.
I tillegg til dette kurset tilbyr vi også en rekke småkurs, som Norsk Olje og Gass har i sine retningslinjer for hva en boredekksarbeider skal ha før han eller hun reiser offshore. Kursene består av VHF-, G4-, G11- og grunnleggende sikkerhetskurs. Det tilbys også andre kurs som truck og varmearbeider. Kursene blir tilbudt elevene gjennom høsten eller våren
Tilslutt er det en lokalgitt eksamen fra ITC Boreskolen og en offentlig eksamen som skal avholdes før elevene får bevis for gjennomført VG2 Brønnteknikk. Den lokalgitte eksamen blir gitt på søndagen i den åttende helgen.

 

Kurs på Kypros

Er en relativt ny måte å tilby VG2 Brønnteknikk kurs og ITC Boreskolen er fremdeles den eneste tilbyderen av et slik kurs i norsk sammenheng. Kurset er lagt opp noe annerledes enn helge-kurset og består av to helger i Tønsberg og to sammenhengende uker på Kypros. Kurset er derfor ideelt for dem som må reise langt, og for de som synes det er enklere å ta to uker fri fra jobb enn åtte fredager.
De to ukene på Kypros er veldig intensive hvor vi har undervisning fra søndag til fredag hver uke og hvor lørdagene er fri. Det blir lange dager for vi starter klokken 09:00 og slutter klokken 19:00 på kvelden. Midt på dagen tar vi oss en siesta på tre timer slik at det er mulig å sole seg, bade, trene eller sykle i fjellene. Det gjør at dagen ikke føles så lang og en får følelsen av å ha ferie kombinert med utdanning. Dette kurset passer derfor dem, som klarer å håndtere enorme mengder med informasjon på kun kort tid.
Til Kypros kurset tilbyr vi de samme tilleggskursene på lik linje med helge kurs i Tønsberg og lokalgitt eksamen avholdes den siste helgen i Tønsberg. Denne helgen er lagt tett opptil den offentlige eksamen slik at den fungerer, som oppvarming for den offentlige eksamen.

 

Fast Track

Er det nyste kurs tilbudet her på ITC Boreskolen og igjen er vi de første i Norge til å tilby VG2 Brønnteknikk på denne måten. Det som skiller dette kurset fra de to andre er tid, effektivitet og kostnader.
Fast Track er VG2 Brønnteknikk, grunnleggendesikkerhetskurs, VHF, G11 og G4 effektivisert til tre uker. Det betyr for deg at du har mulighet til å utføre all utdanningen, som Norsk Olje og Gass krever for å kunne jobbe offshore på boredekk, på tre uker. Det er ekstremt effektivt, kostnadsbesparende og helt i tråd med hvordan bransjen selv jobber. Mange firma tilbyr i dag sine ansatte en fast track til Assistant Driller.

Dette kurset passer perfekt for deg som ønsker å fullføre utdanningen på kortest mulig tid og i tillegg har mulighet til å ta deg fri i to til tre uker på sommeren. Det er et effektivt kurs og man lærer mye på kort tid, men etter kurset har du god tid til å lese deg opp til den offentlige eksamen. Selve VG2 Brønnteknikk kurset går over de to siste ukene i juni og dagene  vil starte klokken 09:00 og er først ferdig klokken 20:00 på kvelden. Det vil være en god blanding av tema slik det lar seg gjøre å bruke så mye av dagen på skole. Det er ingen som kan tilby noen tilsvarende og det er mengde fri fra jobben, overnatting og reise som er de store besparelsene.

Som for de andre kursene er det faglærerne og PetroTrainer, vårt egenutviklede dataopplæringsprogram, som gjøre det mulig for oss å tilby et så effektivt kurs. For dette kurset vil det være mulig å ta lokalgitt eksamen ved en skole i nærheten av der du bor, hos oss eller under en repetisjonshelg. Det er ikke obligatorisk med repetisjonshelg, men alle som tar kurset vil få sjansen til å delta.

 

Käringön, Sverige

ITC Boreskolen har i samarbeid med Offshoresupporten i Sverige utviklet vårt siste og nyeste tilbud i vår VG2 Brønnteknikk portefølje. Her vil vi tilby to ukesmoduler med undervisning i naturskjønne omgivelser på Kärringön utenfor Uddevalla i Sverige. Første ukesmodul er lagt til den siste uken i mai og hvor den andre ukesmodulen blir i midten av september. Det gir deg som elev god tid til å studere mellom modulene og fordøye materiellet. Offshoresupporten tilbyr til vanlig grunnleggende sikkerhetskurs, og det vil derfor bli lagt opp til sikkerhetskurs i sammenheng med de to ukesmodulene for å spare tid og kostnader for deg som elev. I tillegg vil det legges opp til fire dagers moduler med VHF, G4 og G11 på Käringön. Det betyr at det er mulig å ta hele utdanningen i Sverige.

 

For å redusere kostnader med reising vil det være mulig å ta den lokalgitte eksamen ved en skole i nærheten av der du bor. Det er også mulig å ta denne hos oss i sammenheng med en repetisjonsmodul for de andre kursene om det skulle være ønskelig.

 

Dette er et kurs som passer fint for de som ønsker å fordele utdanningen over litt lengre tid. Selv om utdanningen foregår i Sverige vil all undervisning foregå på norsk, og kurset vil derfor passe like godt for både svensker, dansker og nordmenn.

Top