Tekststørrelse Pc: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Offshorehistorier

Jeg heter May-Britt og har jobbet offshore på en flyterigg i litt over 2 år.

 

Det hele begynte i 2008, på den tid jobbet jeg veldig mye som godsbilsjåfør og hadde omtrent aldri fri. Så da bestemte jeg meg for at jeg måtte gjøre noe med arbeidssituasjonen min, og fant ut at jeg ville prøve meg offshore, dette fordi det ville være en livstil som passet meg. Jeg var vant til å jobbe lange dager, men her ville jeg i tillegg få mye fritid.

 

Så jeg tok Sikkerhetskurset og meldte meg på et kurs i bore og brønnteknikk. Etter å ha fullført kurset og bestått eksamener, begynte jeg å søke jobb hos alle som hadde noe med offshore arbeid å gjøre. Men jobb lot vente på seg, så jeg tok flere offshorerelaterte kurs mens jeg fortsatte søkeprosessen. Etter et par år uten at det skjedde noe, begynte motivasjonen å minke, så jeg tenkte: Hva gjør jeg nå?Fikk så høre at Teknisk Fagskole kunne være en idè, så da kontaktet jeg ITC Boreskolen i Tønsberg og begynte der høsten 2010, og det har jeg ikke angret på. Der fikk jeg kontakt med mange innen offshoreyrket. Da jeg hadde gått der i ett og et halvt år fikk jeg min første offshoretur, og etter det gikk det fort. Fikk to turer på «rappen», deretter fast stilling som roustabout. May-Britt3

 

Til å begynne med var alt veldig nytt og uvant, men det var skikkelig gøy å få se alt vi hadde lært om på skolen med egne øyne. Jeg er oppvokst på bygda, og hadde null peiling på sjølivet, men det tok ikke lang tid før jeg ble vant til det. Noen ganger er det skikkelig ruskevær med masse vind og bølger over 20 m, men så kan vi ha blikkstilt hav med nydelig solnedgang (og soloppgang).

 

Arbeidet på dekk er veldig varierende. Vi laster av/på båter, løfter opp/ned fra boredekk, vasker, maler, er brannvakt for sveiseren, avløser på boredekk, hjelper servicefolk(for eksempel Shlumberger) og holder orden på dekk. Vi jobber vanligvis en uke dag og en uke natt på hver tur. Alle begynner på dekk, så kan en gå videre opp på boredekk og tilslutt ende som boresjef, eller en kan gå kranveien og bli kranfører. Min vei offshore tok lang tid, så jeg vil anbefale om å gå skoleveien med en gang, rett etter ungdomsskolen eller så tidlig som mulig, det vil gjøre det lettere å komme seg ut. Jeg vil absolutt anbefale jenter om å komme seg offshore.

 

Det er viktig for miljøet at det er jenter der «ute» med alle guttene, og vi blir godt behandlet. Vi blir som en «storfamilie» når vi er på jobb, det kan være litt trasig akkurat når en skal reise hjemmefra for å være borte i 2 uker, men så er det veldig trivelig å treffe igjen de en jobber med. Vi har både bingo og kinoer, samt treningsstudio der ute. Og så er jo belønningen 4 uker fri 😉

 May-Britt5

May-Britt med flammebommen i bakgrunnen

May-Britt6

Håndtering av kjerneprøver

Top