Tekststørrelse Pc: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Svein Fagereng

Svein er selve primusmotor for ITC Boreskolen a.s og har drevet med opplæring av borepersonell siden 1987. I sin tid har han også vært aktiv innenfor viktige petroleumsinstanser som API (American Petroleum Institute), med utvikling av dypvanns borestandarder, SPE (Society of Petroleum Engineers, IWCF (International Well Control Forum) og IADC (International Association of Drilling Contractors) og INTSOK med markedsføring av Norsk Oljebransejn world wide. Gjennom sitt arbeid her har han vært med forfatter til en rekke utgitte papers, SPE og IADC.

 

Svein er lidenskapelig interessert i SAAB og har nå kjøpt seg en låve for å kunne danne det første norske SAAB muséet.

 

Arbeidserfaring

1987-d.d              Daglig leder, ITC Boreskolen a.s.

Har det daglige ansvaret for driften av firmaet. Underviser i petroleums teknologi, ledelses administrasjon, markedsføring, E-buisness, software utvikling og utvikling innen CBT

 

1984-1986           Leder brønntesting, og medeier i Matre Instruments a.s, på Bømlo

Utvikler av nedihulls utstyr, trykk og temperatur målere (Quarts crystal)l, carriers og wireline utstyr. Bygde det første nedihulls utstyret i verden med det H2S sikre materialet 17.4 PH, som i dag benyttes av de fleste.

 

1982-1983           Felt ingeniør, Dowell Schlumberger i Bolivia og Angola

Sementering, brønn testing, stimulering, frakturering, gravel pack, leak off testing, trykktesting, pumpeoppgaver og spesialist på Jonston  retrievable packers

 

1977-1981           Bygningsingeniør, Norad i Botswana

Det norske fredskorpset, leder for bygningskontroll i Francistown området. Verdensbanken sitt by utviklingsprosjekt, prosjektleder i Francistown og Selebi Pikwe. 

 

1975-1976           Jernbinderformann, Frico a.s,

jobbet på de 4 første Condeep plattformene i Stavanger. Hadde et praksisår før avslutning av Bygningsingeniør utdanningen. Kjørte også tankbil en periode.

 

Utdanning

1983-1984           Petroleums ingeniør, Universitetet i Stavanger

 

1972-1976           Bygningsingeniør, NKI

Top